VOORZET / OPBOUW ROLLUIKEN

Rolluiken zijn voordeliger dan men denkt maar heeft ook meer voordelen dan men weet, hieronder de 5 belangrijkste voordelen:

1. Zonwerend 
Eén van de meest voorkomende redenen voor de aanschaf van rolluiken is: zonwering. Tijdens de warme zomerdagen met felle zonnestralen die op je ramen schijnen is een rolluik de ideale zonwering op maat. Wanneer je de rolluiken op deze dagen gesloten houdt, krijgt de zon geen kans om je woning binnen te komen en blijft de temperatuur binnen aangenaam. 

2. Isolerend
Tijdens de koude wintermaanden werken rolluiken juist isolerend. Door de rolluiken ’s avonds en ’s nachts gesloten te houden ontstaat er een extra isolatielaag tussen het raam en het rolluik. De kou blijft op deze manier buiten en de warmte binnen, waardoor je de verwarming een standje lager kunt draaien én profiteert van lagere stookkosten.
 
3. Inbraakwerend
Rolluiken kunnen helpen om inbrekers buiten te houden. Inbrekers kiezen vaak voor woningen waar ze makkelijk binnen kunnen komen. Doordat rolluiken zichtbaar aan de buitenkant van de ramen en/of deuren hangen schrikt het veel inbrekers af. Zo kun je met een goed gevoel een avondje weg of op vakantie.

4. Bescherming en privacy
Harde wind of een stevige hagelbui? Rolluiken beschermen jouw ramen tegen slechte weersomstandigheden. Zo kun je met een gerust gevoel slapen wanneer het buiten stormt. Daarnaast zorgt een rolluik voor privacy en houdt het geluid tegen. Doordat de lamellen voorzien van een aluminium buiten laag met schuim aan de binnenzijde, worden de trillingen van het geluid opgevangen. 

5. Verduistering 
Wil je in het weekend lekker lang in bed kunnen blijven liggen zonder dat er zonnestralen naar binnen schijnen? Of werk je nachtdiensten waardoor je overdag moet kunnen slapen? Dan zijn rolluiken dé oplossing voor jou! Met een rolluik kun je op ieder moment van de dag volledige duisternis creëren. Zelf tijdens een zonnige zomerdag.

Jatibee is leverancier van Heroal rolluiken, Alutech rolluiken, Verano rolluiken en Bubendorff rolluiken. Elk merk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Vraag in onze showroom voor meer informatie!

Heroal rolluiken met een Somfy Oximo IO motor met obstakeldetectie

Rolluiken van Heroal
Een stukje duitse degelijkheid kun je Heroal rolluiken wel noemen, lamellen bestaan uit dubbelwandig, hoogwaardig aluminium met een isolatiekern van PU-schuim en een meerlaagse gemofelde coating. De ombouw (cassette) is er in vierkant met afgeschuinde hoek, kwartrond en halfrond. Met finesse afgewerkt en gemaakt om jaren mee te gaan. 5 jaar fabrieksgarantie.

De meest gebruikte lamellen zijn de RS42 en de Mini-E (RS38). Maar Heroal heeft ook de Super Mini-E (RS32) en zeer inbraakwerende HL-837 (RS-37 SL).
Heroal RS42 rolluiken gekoppeld in één cassette

Rolluiken van Alutech
Geproduceerd en geassembleert in Polen maar doet zeker niet onder aan kwaliteit. Ze hebben een ruime scharkering aan lamelmodellen en kleuren en geven 5 jaar fabrieksgarantie.

De meest gebruikte lamellen zijn de AR-41, de AR-40 en de zeer stevige ARH-40.
 

Rolluiken van Bubendorff
Bubendorff is één van de grootste producenten in Europa van rolluiken en doen alles in eigen beheer. Ze hebben zelf de motor, kap en geleiders ontwikkeld waardoor alles perfect op elkaar afgestemd is en zeer duurzaam. Uniek zijn hun rolluiken met kantelbare lamellen of op zonne-energie waarop ze natuurlijk hun 7 jaar fabrieksgarantie op garanderen.

De ID en ID+ serie zijn hun standaard rolluiken, de ID Solar en ID+ Solar zijn de rolluiken op zonne-energie en de ID OR en ID+ OR zijn de rolluiken met kantelbare lamellen!

Bedieningen
Rolluiken kunt u met de handbedienen d.m.v. een koord of band in combinatie met een bandopwinder maar elektrisch is natuurlijk ook géén enkel probleem. De huidige rolluik motoren detecteren obstakels zoals een openstaand raam of vastvriezen aan de waterslagen waardoor onnodig schade word voorkomen. Nieuw is de Somfy RS100 IO rolluikmotor. Deze is fluisterstil en uitgevoerd met softstart en softstop. En deze is nu ook verkrijgbaar in de Solar uitvoering. Vraag hierna in onze showroom.