VOORZET / OPBOUW ROLLUIKEN

Rolluiken bieden meer dan alleen zonwering. Denkt u maar eens aan inbraakvertraging, isolatie, geluidswering, ventilatie en verduistering. Niet voor niets worden in landen als bijvoorbeeld Duitsland rolluiken meteen tijdens de bouw geïnstalleerd. Rolluiken zijn dan ook in één woord ideaal, voor mensen met bijvoorbeeld ploegendiensten, of kleine kinderen.

Maar al te vaak worden rolluiken ook toegepast op locaties aan lawaaierige wegen of bij inbraakgevoelige panden. Rolluiken zijn in vele soorten, maten en materialen te verkrijgen. Ten eerste kunt u een onderscheid maken tussen rolluiken met een kunststof pantser, een aluminium pantser, of een stalen pantser. Onder het begrip "pantser" wordt verstaan: het pakket van lamellen dat op en neer bewogen kan worden.

Daarnaast zijn de ombouw-kasten doorgaans in aluminium uitvoering. Veelal worden voor woonhuizen aluminium pantsers gebruikt, of kunststof voor kleinere ramen. Wanneer er sprake is van inbraakpreventie is staal de beste oplossing.

Jatibee Lisse is leverancier van Heroal rolluiken, Alutech rolluiken en Bubendorff rolluiken

Rolluiken van Heroal
Een stukje duitse degelijkheid kun je Heroal rolluiken wel noemen, lamellen bestaan uit dubbelwandig, hoogwaardig aluminium met een isolatiekern van PU-schuim en een meerlaagse gemofelde coating. De ombouw (cassette) is er in vierkant met afgeschuinde hoek, kwartrond en halfrond. Met finesse afgewerkt en gemaakt om jaren mee te gaan. 5 jaar fabrieksgarantie.

Rolluiken van Alutech
Geproduceerd en geassembleert in Polen maar doet zeker niet onder aan kwaliteit. Ze hebben een ruime scharkering aan lamelmodellen en kleuren en geven 5 jaar fabrieksgarantie.

Rolluiken van Bubendorff
Bubendorff is één van de grootste producenten van rolluiken en doen alles in eigen beheer. Ze hebben zelf de motor, kap en geleiders ontwikkeld waardoor alles perfect op elkaar afgestemd is en zeer duurzaam. Uniek zijn hun rolluiken met kantelbare lamellen of op zonne-energie waarop ze natuurlijk hun 7 jaar fabrieksgarantie op garanderen.

Bedieningen
Rolluiken kunt u met de handbedienen d.m.v. een koord of band in combinatie met een bandopwinder maar elektrisch is natuurlijk ook géén enkel probleem. De huidige rolluik motoren detecteren obstakels zoals een openstaand raam of vastvriezen aan de waterslagen waardoor onnodig schade word voorkomen. Nieuw is de Somfy RS100 IO rolluikmotor. Deze is fluisterstil en uitgevoerd met softstart en softstop. Vraag hierna in onze showroom.