SCREENS

Screens van Jatibee zijn een geperfectioneerd zonweringssysteem. Oorspronkelijk werden screens gebruikt voor grote kantoorprojecten, ziekenhuizen en scholen. Maar dit type vlakhangende zonwering is tegenwoordig heel populair bij woningen en appartementen. Een screendoek wordt geweven uit draden van glasvezel en heeft daardoor een enigszins open structuur.

Windvaste screen Droma Sunshade Experts ritsscreen

Het zonlicht wordt gefilterd voor zo'n 75% en geeft een warmtewering van zo'n 85%. Het zicht naar buiten blijft behouden, terwijl u overdag nagenoeg geen inkijk heeft. De doeken zijn verkrijgbaar in een hele reeks kleuren. Bij Jatibee kunt u kiezen uit de Swela Ombragé en Sergé collectie of de Soltis 86/92 collectie. Screens kunnen worden bediend door middel van een bandbediening ,een windwerk met slingerstang (binnen of buiten) of het summum van comfort is natuurlijk electrische bediening, al dan niet met afstandsbediening. U kunt de bediening zelfs volautomatisch laten verlopen, zodat de screens worden geactiveerd als de weersomstandigheden daar aanleiding voor geven.

   

Standaard screen
Dit screen heeft een fraaie aluminium bovenbak met een afgeschuinde onderkant. De geleiders zijn mooi afgerond en zijn standaard al uitgevuld voor perfecte montage. De onderlat is er in diverse uitvoeringen, er is er zelfs één die in de bak verdwijnt. Op deze manier heeft de screen maar ca. 75mm ruimte nodig voor de bovenbak. Verschillende kwaliteiten (en dikte) screendoek kan in allerlei kleuren geleverd worden. De bovenbak, zijgeleiders en onderlat kan standaard geleverd worden in geanodiseerd wit, ivoor of antraciet. Tevens kan op aanvraag de screen in elke kleur geleverd worden.

Windvaste 'rits' screen
De windvaste screen is een top innovati. Het zogenaamde ritsscreen heeft onderscheidende voordelen: windvaste kwaliteit op iedere hoogte en insectenwering! Doordat het doek doorloopt in de geleiders, is ook de kier tussen het screendoek en de geleiders verdwenen. Het doorlopende doek en de kunststof afdichtingstrippen in de cassette, zorgen voor een optimale insectenwering.
De windvaste screen is dus multifunctioneel: zowel windvast als insectenwerend! Dubbel genieten dus, tijdens warme dagen.
Onze leverancier Sunshade Experts heeft een windvaste ritsscreen ontwikkeld genaamd type 'Smart' waarbij de onderlat in de cassette verdwijnt, er gewerkt is met een teedelige geleider en geen zichtbare schroeven in de zijkap. Hierdoor word de screen nog compacter en een mooier geheel met uw kozijn.

Screen type 125 en 130
Het grote broertje. Voor hoge ramen of grotere breedtes. Met deze screen kan men wel tot 6 meter overspannen met één doek, of tot wel 4 meter hoog. En dat terwijl het doek nog steeds mooi strak blijft hangen.

Verduisterende screens
Speciaal voor uw kleine bioscoop of projectieruimte zijn verduisterende screens ideaal, maar ook als bij u 's nachts werkt en overdag in het duister wilt slapen is dit de oplossing. De extra brede geleiders met zorgen er voor dat er geen spat licht meer binnen komt. Een rolluik is nog wel steeds een betere oplossing maar als de ruimte beperkt is kan een verduisterende screen een alternatief zijn.

Bediening
Er is ontzettend veel mogelijk bij screens.
  - bediening met band door middel van een bandopwinder of bandwindwerk
  - bediening met koord door middel van een koordopwinder of koordwindwerk
  - bediening met een mono door middel van een slingerstang binnen of buiten
  - elektrisch bediend d.m.v. een schakelaar of met afstandsbediening
  - elektrisch bediend d.m.v. een solar-motor met geintegreerde accu en gevoed door een zonne-panel op de voorkap van de kast, natuurlijk afstandbediend

Solarscreen op zonne-energie

       Verano      Solaise Bubendorff Solar