MARKIEZEN

Markiezen worden steeds meer een vast onderdeel van het Nederlandse straatbeeld. Niet verwonderlijk, want ze geven uw huis of bedrijf een nostalgische uitstraling, waarbij de romantische stijl wordt gecombineerd met functionaliteit. Door de praktische opzet van markiezen zijn ze ook nog eens erg windvast en zonwerend. Markiezen zijn tevens uitstekende reclamedragers.

De houten markiezen worden door ons nog traditioneel met de hand vervaardigd. Deze worden gemaakt van Europees keur merkhout van herbebouwings projecten (FSC-keurmerk) en bestaat voornamelijk uit A-kwaliteitshout waarbij gebruik is gemaakt van grenen voor de latten en grenen hout voor de omkapping. De markiezen worden op maat gemeten en geleverd. Voor bedrijven is het eveneens mogelijk om op de markiezen een tekst naar keuze aan te laten brengen.

Doek, het spijkerband, de volant, het biesband, de verfkleuren van het frame en de omkapping, alles kunt u zelf uitkiezen. Bij ons wordt uw markies met zorg gemeten, gefabriceerd en gemonteerd. En het  is natuurlijk ook mogelijk om uw bestaande markiezen opnieuw te laten bekleden met nieuw doek uit onze ruime doekcollectie. Lever hem schoon (kaal gemaakt en geschilderd) of vuil aan en wij bekleden hem weer opnieuw zodat u er weer jaren plezier van heeft.

Modellen
Markiezen zijn er in diverse modellen; soms moet er zelfs een geheel nieuw model ontworpen worden voor een speciale toepassing.

Dit zijn de drie meest voorkomende modellen:


Standaard model: word het meest gebruikt, vooral veel bij ramen en etage's. Bij deze markies is de uitval even groot als de werkhoogte.


Pet model: wordt veel gebruikt boven deuren of boven etalage-ramen. Bij deze markies is de uitval groter dan de werkhoogte.


Voorsprong model: wordt veel gebruikt boven een terras zowel bij particulieren als wel de horeca. Bij deze markies is de uitval veel groter dan de werkhoogte.

Bediening
Standaard is de bediening door middel van een koord met kikker buiten, maar binnen bediening is ook mogenlijk. En eventueel ook elektrisch. Zelfs in combinatie met een zon/wind-automaat.

Reclame
Markiezen zijn natuurlijk voor horeca en bedrijven prima reclamedragers. Een bedrukking op de onderste slag of volant is dan ook geen probleem. Bij Jatibee kunt u een logo aanleveren of uit tekst van één van de vele lettertypes in een kleur na wens.