VERANDA & SERRE ZONWERING

Een serre of veranda is een schitterende glazen aanbouw ter vergroting van de woon- en leefruimte. In de zomer kan het echter nogal eens behoorlijk warm worden in zo'n serre. Om ook dan optimaal te kunnen genieten van de bijzondere sfeer van een dergelijke aanbouw, dan is het zeer verstandig om serrezonwering aan te brengen. U kunt deze zonwering boven of onder uw veranda plaatsen. Het voordeel van boven op uw veranda is dat de warmte optimaal word geweerd. Het voordeel van onder uw veranda is dat het doek schoon blijft en de zonwering ook met slecht weer kan blijven uit hangen.

Weinor WGM Top serrezonwering

Techniek
Het doek, dat in een compacte kast zit opgeborgen, wordt via geleiders en met behulp van een motor over het dak van de veranda getrokken. In de onderlijst is een speciale (niet zichtbare) constructie aangebracht, die het doek constant strak houdt. De vrije centimeters tussen het doek en het glas zorgen voor een optimale luchtcirculatie, zodat het dak niet opwarmt. Met de Optistretch uitvoering van Weinor zit het doek door middel van het zip-systeem opgesloten in de geleiders voor een betere windvastheid en strakker hangen van het doek.
Het is eventueel mogelijk uw verandazonwering tot 150cm verder dan uw veranda te schuiven. De geleiders schuiven ook weer in als u de zonwering intrekt. Dit type is de Targa+ van Stobag.

Stobag Targa+ verandazonwering

Model en vormgeving
Door de verfijnde vormgeving van kast en geleiders, zorgt de verandazonwering, samen met het door u gekozen doek, voor een zeer modieuze toevoeging aan uw serre. Mooie en doelmatige zonwering, die serre maakt tot een comfortabele extra leefruimte, waarvan u optimaal kunt genieten in een aangename temperatuur. Tevens kan verandazonwering worden toepgepast op speciale vormen dak, denk aan trapezium of driehoekige ramen.

Onderliggende verandazonwering type Sottezza van Weinor Suncircle        Screen op zadeldak

Doek
Kiest u voor zonweringsdoek, dan heeft u een bijna onbegrensde keuze uit effen kleuren en streepdessins. Het weefsel is van een duurzame, zware kwaliteit(+/- 300 gram per m2) en is vochtbestendig, rot- en schimmelvrij, luchtdoorlatend, vet- en vuilafstotend, UV-bestendig en bestand tegen weersinvloeden. Speciaal voor verandazonwering is een speciale doekkwaliteit ontwikkeld, zeer hoog scorend in het absorberen en reflecteren van zonnewarmte. Het is gemaakt van zeer sterkte gecoate polyester garens en is UV-bestendig, vuilafstotend en brandvertragend. Dit zeer doeltreffende doek is verkrijgbaar in een scala van werkelijk schitterende kleuren. SOLTIS 86 en SOLTIS 92 zijn uitermate geschikt voor deze zonwering.

Bediening
De verandazonwering wordt standaard uitgevoerd met elektrische bediening. Maximaal bedieningsgemak wordt bereikt door toevoeging van een automaat in combinatie met een zon-/windmeter, waardoor het verandascherm automatisch uit of weer in gaat.