BEVEILIGINGSROLLUIKEN

Winkels en beveiligingsrolluiken worden vandaag de dag steeds vaker uitgerust met een beveiligingssysteem. Verzekeraars stellen eisen aan de beveiliging van een pand voordat men het in dekking wil nemen. Te denken valt aan elektronische signalering en goed hang- en sluitwerk. In een aantal speciale gevallen worden panden om deze reden ook voorzien van beveiligingsrolluiken om inbraken en vandalisme te voorkomen. De afgelopen 10 jaar hebben een aantal technische ontwikkelingen het uiterlijk van het rolluik volkomen veranderd. Steeds vaker eisen gemeenten dat rolluiken een bepaalde hoeveelheid doorzicht moeten hebben om te voorkomen dat winkelstraten na sluitingstijd veranderen in grauwe enge stegen. Gezellig etalages kijken is er dan niet meer bij en het gevoel van sociale onveiligheid neemt fors toe.

Beveiligingsrolluiken en hekken worden toegepast voor het afsluiten van bedrijfsobjecten, kantoren, winkelruimten en winkelpassages. Voor het beveiligen hiervan zijn er diverse mogelijkheden zoals stalen of aluminium rolluiken en hekken. Ook voor brandbare ruimten is er een rolluik, welke geleverd kan worden met certificaat van brandwerendheid.

Vraag voor u tot aanschaf van een rolluik of hek overgaat bij uw gemeente welke uitvoeringen toegestaan zijn. Veel gemeenten stellen eisen aan de mate van doorzichtigheid. Uiteraard kan Jatibee u hierbij ook van dienst zijn.