HORDEUREN / RAAMHORREN

Een groot nadeel van de zomer is wel de enorme toename van insecten. Om deze uit uw huis te weren zijn insectenhorren een perfecte oplossing. Horren opmeten is erg nauwkeurig en maatwerk, daarom kunt u niet zonder uw vakman. Jatibee levert uitsluitend op maat gemaakte horren voor uw ramen, deuren en schuifpui van zeer duurzame kwaliteit.

Horren zijn er in tal van toepassingen, hier uitvoerig voor u behandelt:

Horren voor ramen
De vaste raamhor

De vaste hor is een zeer net ogende en worden geopend en gesloten. Vaste raamhorren zijn vooral gemak. Manieren om deze te bevestigen zijn talloos. Scharnieren, deelscharnieren, knevels, rails, steekpennen, etcetera...

Afmetingen
minimale breedte  40cm         maximale breedte    130cm
minimale hoogte    20cm        maximale hoogte      250cm

KEJE Inzethor

De inzethor
Eén van de oudst bekende horoplossingen, speciaal ontwikkeld voor kunststof raamkozijnen. De inzethor is verreweg de meest elegante hor die u zich kan wensen. De slimme oplossing voor elk type draai-kiepraam. De inzethor kan in een handomdraai worden geplaatst en is met hetzelfde gemak weer uitneembaar. Drie verschillende profieldieptes maken de pasvorm perfect. Het uiterst smalle profiel valt vrijwel onzichtbaar weg in het raamkozijn.

Afmetingen
minimale breedte  40cm            maximale breedte    130cm
minimale hoogte    40cm           maximale hoogte      250cm

De raamrolhor
De slimste raamhor die u zich kunt wensen is een rolhor. Met één handbeweging kunt u het horgaas laten oprollen in een kleine cassette, die binnen of tegen het kozijn wordt bevestigd. Een handige horoplossing voor de ramen waaruit u bijvoorbeeld dagelijks het beddengoed te luchten hangt.
De kleine cassette van 45mm kan zowel op de dag als in de dag gemonteerd worden zodat uw binnenzonwering gewoon kan blijven hangen.

Nieuw is de Softraise. Uw rolhor slaat niet meer hard dicht maar rolt langzaam omhoog, te verkrijgen bij Unilux, Luxaflex en Rolmaster horren.

Afmetingen
minimale breedte  70cm            maximale breedte    180cm
minimale hoogte    40cm           maximale hoogte      260cm

Velux dakraam rolhor

Insectenhor voor dakramen
De insectenhor wordt op de rand van de aftimmering rondom het dakvenster gemonteerd, zodat het dakvenster geopend kan blijven wanneer de insectenhor neergelaten is. De fijnmazige, muisgrijze insectenhor, is in opgerolde positie netjes uit het zicht in de aluminium cassette. Door de uitgekiende constructie krijgen insecten geen kans uw interieur via het dakvenster binnen te dringen. Insectenhorren die buiten handbereik zijn geïnstalleerd, kunt u bedienen door middel van een stang.

Afmetingen
voor bijna alle typen Velux en Fakro dakramen

Horren voor deuren
De vaste Hordeur
De vaste hordeur is uitermate geschikt op plaatsen waar de deur de gehele dag open staat en waar regelmatig in en uit wordt gelopen, bijvoorbeeld een tuindeur of achterdeur. De vaste hordeur is voorzien van een handige schopplaat om de deur met de voet openen én een dranger om de deur steeds automatisch te sluiten. En de opties worden steeds veelzijdiger, zoals zonwerend gaas of klapscharnieren.

Afmetingen
minimale breedte  60cm            maximale breedte    140cm
minimale hoogte    150cm         maximale hoogte      270cm

Luxaflex Rolhordeur

De Rolhordeur
De rolhordeur is het populairste product. Het is dan ook de meest comfortabele hordeuroplossing die u zich kunt wensen. Voor uw achterdeur, schuifpui en zelfs dubbel aangebracht voor bijvoorbeeld openslaande deuren. Het horgaas rolt op in een slanke, aluminium cassette. Daar kan het gerust de hele winter opgeruimd in blijven zitten.
Luxaflex brengt bijvoorbeeld de Prestige hordeur: De absolute topklasse op het gebied van rolhordeuren. De fraaie vormgeving en het bedieningsgemak is onvergelijkbaar met andere rolhordeuren. Of het nu gaat om de unieke gaasgeleiding, de bij het openen instelbare stoppunten, de spanjoletsluiting, de automatisch door borstels gereinigde geleiders of de toegepaste duurzame materialen: in de ontwikkeling van de Prestige heeft Luxaflex het allerbeste op rolhorgebied samengebracht.

Afmetingen
minimale breedte  60cm         maximale breedte    180cm
minimale hoogte   150cm       maximale hoogte      255cm

Luxaflex schuihordeur

De Schuifhordeur
Een chique en comfortabele horoplossing is een schuifhordeur. Of zelfs een dubbele schuifhordeur als u daarvoor de geschikte deuropening hebt. Voordeel is dat u de hordeur nooit verder hoeft te openen dan nodig. Voor een schuifhordeur is naast de deur wél extra ruimte nodig. De aluminium profielen rollen geruisloos heen en weer op rails, waarmee het bedieningsgemak optimaal is.

Afmetingen
minimale breedte  120cm       maximale breedte    200cm
minimale hoogte    170cm       maximale hoogte      270cm

Unilux plissehordeur

De Plisse hordeur
Naast de beproefde vaste hordeur en rolhordeur is er ook de hordeur met plissé gevouwen gaas. Het bijzondere plissé gevouwen gaas van deze hordeur geeft een extra dimensie aan uw interieur. De lage geleidingsrail op de drempel (slechts 3 mm) biedt u veel comfort. De Vouwhordeur Plissé met het speciale design en het unieke geplisseerde gaas is een hoogwaardig product dat geïmporteerd wordt vanuit Japan. In het zomerseizoen de frisse lucht binnnen en insecten buiten; in de winter kunt u de hordeur eenvoudig verwijderen en opbergen.

Afmetingen
minimale breedte   60cm            maximale breedte    180cm / dubbel tot 360cm
minimale hoogte   176cm           maximale hoogte      290cm