INBOUWROLLUIKEN

Dit type rolluiken pas je pas toe bij renovatie of nieuwbouw. Vanuit een holle ruimte in de muur of vanuit een kunststof bak boven het raam rolt, via geleiders, een pantser van in elkaar gehaakte lamellen. De lamellen zijn dubbelwandig en volgeschuimd, voor stevigheid en isolatie. Rolluiken worden standaard voorzien van stevige ophangveren, waardoor het van buitenaf opduwen van het rolluik onmogelijk is. Materiaal, kleuren en bediening zijn hetzelfde als bij een voorzetrolluik.

Bij inbouwrolluiken achter de buitenmuur is het rolluik niet zichtbaar van buitenuit. Binnen wordt het rolluik mooi weggewerkt achter de binnenafwerking. Bij renovatie met een combi-rolluik bovenop het raam wordt de buitenzijde afgewerkt met een profiel dat de kleur van de ramen heeft.

De inbouwkast is minimaal 17 cm, meestal 20 cm of maximaal 24,5 cm. De lamellen zijn 33 mm, 37 mm, 40 mm, 45 mm of 55 mm. De maximale breedte is 400 cm, tot 750 cm gekoppeld. De maximale hoogte is 300 à 400 cm afhankelijk van lameltype