GORDIJNEN

Gordijnen worden vaak gekozen om hun decoratieve functie, maar er is nog een groot aantal eigenschappen die bij de keuze van belang zijn. De isolerende werking van gordijnen moet, afhankelijk van het materiaal, niet onderschat worden. Verder hebben gordijnen de functie van lichtfilter of lichtblokkade en ook de akoestiek van een vertrek kan positief beïnvloed worden door het hangen van gordijnen. Maar vaak is de reden om gordijnen te hangen om inkijk te voorkomen en privacy te creëren en dat op een zo decoratief mogelijke wijze. Naast de keuze van het materiaal zijn er nog enkele aspecten om gordijnen te verfraaien, bijvoorbeeld de plooi, de hangwijze of draperieën.

Er zijn zoveel verschillende soorten stoffen, kleuren en prints dat het kiezen hiervan een echt luxeprobleem kan zijn. Het is natuurlijk fijn als de gordijnen bestemd zijn voor een ruimte die verder al klaar is, zodat je al weet in wat voor stijl en kleur je moet zoeken. Bij Jatibee kunnen wij U natuurlijk heel goed adviseren over wat voor soort stof je het best kan kiezen. In een slaapkamer vinden mensen het vaak prettig om verduisterende gordijnen te hebben en in een andere ruimte hoeft dat misschien niet. Maar, zoals eerder gezegd, schroom niet om alles over gordijnen te vragen bij de verkoper, daar is hij of zij tenslotte voor.

Stoffen
Onze collectie is vernieuwend met eigentijdse maar ook klassieke stoffen in diverse kwaliteiten. Ook veel in-between stoffen die zowel als gordijnen maar ook als vouwgordijnen en paneelgordijnen te gebruiken zijn. Heel mooi is ook de black-out collectie, een aantal stoffen die zonder voering al heel goed verduisterend werken. Hierdoor vallen deze gordijnen mooier en zijn daardoor ook voordeliger.

Gordijnroedes
Gordijnroedes zijn een belangrijk onderdeel van uw gordijnen. Ze bepalen de sfeer en afwerking in uw interieur. Eénvoudige rails hebben wij natuurlijk ook maar hieronder ziet u wat speciale modellen.